SZARVASI CSALÁD- ÉS GYERMEKJÓLÉTI KÖZPONT

Cím: 5540 Szarvas, Kossuth u. 56-58.
Tel.: +36/66 312-566, +36/20 959-7464
E-mail: csaladgondozok@szarvasnet.hu,
Weboldal: www.csaladsegitoszarvas.hu

A Szarvasi Biztos Kezdet Gyerekház minden évben Mikulás váró ünnepségre invitálja a családokat

A Szarvasi Biztos Kezdet Gyerekház minden évben Mikulás váró ünnepségre invitálja a családokat, melyre idén 2022. december 6-án került sor.

A kedd reggel a megszokott módon, közös tízóraival indult, mégis érezték a gyerekek, hogy ez a nap más, mint a többi, hiszen ünnepi alkalomhoz illő ruhában érkeztek. A gyerekházas kolléganők Mikulás váró dalokkal készültek, melyeket közösen énekeltek el a családokkal. A kicsik legnagyobb örömére a Mikulás meghallotta a szebbnél szebb dalokat és leparkolt szánjával a Gyerekház udvarán. A fehér szakállú Mikulás zsákjából előkerültek a finomságokat rejtő kis csomagok – a kissé félénkebbek a hősies apukákkal, a bátrabbak egyedül totyogtak oda, hogy átvegyék az ajándékot, a legbátrabbak pedig a Mikulás ölébe is beültek fotózkodni, hogy szüleik megörökítsék a maradandó pillanatot. A Mikulás ezután elköszönt és szánjával tovább siklott, hiszen az ország többi 181 Gyerekházában is izgatottan várták már őt a családok. A gyerekek a közös játéktól ellankadva, élményekkel gazdagodva indultak haza szüleikkel.

Köszönjük a Mikulásnak, hogy idén is mosolyt csalt a Szarvasi Biztos Kezdet Gyerekházba járó gyerekek arcára és hálásak vagyunk a szülőknek, hogy ilyen szép számmal elfogadták meghívásunkat és együtt tölthettük ezt a vidám délelőttöt. Az ünnepi hangulat és az adventi készülődés folytatódik, várjuk minden délelőtt azokat a családokat is, akik kedden ugyan nem tudtak eljönni, de szívesen részesei lennének ők is a Gyerekház karácsonyi programjainak!

Facebook
LinkedIn
Email

Olvasásra ajánljuk még

Napközi Erzsébet-tábor 2. hét

Erzsébet-táborunk második hetében ismét színes és tartalmas programokkal vártuk a táborozni vágyó gyermekeket. A tábornyitó napot csapatjátékokkal és önismereti foglalkozással indítottuk, ahol a gyerekek játékos keretek között ismerkedhettek meg egymással.

2023. július – adománybörze

A nagy meleg ellenére sok érdeklődőt fogadtunk, akik közül mindenki talált megfelelőt a ruha adományok, játékok, háztartási textilek, és használati eszközök közül.

Lelki Akadémia 2023. 07. 11.

2023.07.11- én intézményünk ismét kitárta kapuit a Gőgh Edit doktornő előadására érkező vendégek előtt. Az este a kimondott szó erejéről szólt.

Napközi Erzsébet-táborok 1.hét

A Szarvasi Család- és Gyermekjóléti Központ idén is sikeresen pályázott az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány által meghirdetett Napközi Erzsébet-táborok programjára, melynek keretében az intézmény 8 hetes időtartamban vállalja 20 gyermek/hét nyári felügyeletét.

Gyerekház Szakmai napunk harmadik állomása: Katymár

 A Szakmai nap első pontjaként körbejártuk az ottani Gyerekház épületét, majd a könyvtárban következett az előadások sorozata. A Gyerekház igazán gazdagon felszerelt fejlesztő játékokkal, szép, tágas csoportszoba.

Kábítószer-ellenes Világnap 2023.

A Szarvasi Család és Gyermekjóléti Központ irányelve, hogy a kábítószer elleni küzdelemben az iskolai prevenció és a család szerepe kiemelkedő fontosságú.