SZARVASI CSALÁD- ÉS GYERMEKJÓLÉTI KÖZPONT

Cím: 5540 Szarvas, Kossuth u. 56-58.
Tel.: +36/66 312-566, +36/20 959-7464
E-mail: csaladgondozok@szarvasnet.hu,
Weboldal: www.csaladsegitoszarvas.hu

A Szarvasi Biztos Kezdet Gyerekház minden évben Mikulás váró ünnepségre invitálja a családokat

A Szarvasi Biztos Kezdet Gyerekház minden évben Mikulás váró ünnepségre invitálja a családokat, melyre idén 2022. december 6-án került sor.

A kedd reggel a megszokott módon, közös tízóraival indult, mégis érezték a gyerekek, hogy ez a nap más, mint a többi, hiszen ünnepi alkalomhoz illő ruhában érkeztek. A gyerekházas kolléganők Mikulás váró dalokkal készültek, melyeket közösen énekeltek el a családokkal. A kicsik legnagyobb örömére a Mikulás meghallotta a szebbnél szebb dalokat és leparkolt szánjával a Gyerekház udvarán. A fehér szakállú Mikulás zsákjából előkerültek a finomságokat rejtő kis csomagok – a kissé félénkebbek a hősies apukákkal, a bátrabbak egyedül totyogtak oda, hogy átvegyék az ajándékot, a legbátrabbak pedig a Mikulás ölébe is beültek fotózkodni, hogy szüleik megörökítsék a maradandó pillanatot. A Mikulás ezután elköszönt és szánjával tovább siklott, hiszen az ország többi 181 Gyerekházában is izgatottan várták már őt a családok. A gyerekek a közös játéktól ellankadva, élményekkel gazdagodva indultak haza szüleikkel.

Köszönjük a Mikulásnak, hogy idén is mosolyt csalt a Szarvasi Biztos Kezdet Gyerekházba járó gyerekek arcára és hálásak vagyunk a szülőknek, hogy ilyen szép számmal elfogadták meghívásunkat és együtt tölthettük ezt a vidám délelőttöt. Az ünnepi hangulat és az adventi készülődés folytatódik, várjuk minden délelőtt azokat a családokat is, akik kedden ugyan nem tudtak eljönni, de szívesen részesei lennének ők is a Gyerekház karácsonyi programjainak!

Facebook
LinkedIn
Email

Olvasásra ajánljuk még

BIZTOS KEZDET GYEREKHÁZ SZAKMAI NAP 2023. 05. 24. SZARVAS

A jó gyakorlatok bemutatásával bízunk abban, hogy egy adaptálható mintát tudtunk mutatni a Gyerekházak számára és érdeklődve várjuk a következő szakmai találkozót, ahol mi is bővíthetjük tudásunkat és elsajátíthatjuk más Gyerekház jó gyakorlatát.

Napközi Erzsébet táborok – 2023

Jelentkezési határidő: 2023. április 12. – A táborok nyolc héten keresztül, július 03-tól augusztus 25-ig kerülnek megrendezésre a Tulipános Közösségi Házban.

Éves Gyermekvédelmi Tanácskozás

Intézményünknél 2023. február 28-án megrendezésre került az éves gyermekvédelmi tanácskozás a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat szervezésében. A tanácskozást Dr. Melis János címzetes főjegyző úr nyitotta meg köszöntő beszédével, majd Tóth Tamásné a Szarvasi Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője mutatta be az intézmény megújult működési – szervezeti felépítését.

Nőnapra kerékpárbiztonság

Nőnap alkalmából 2023. március 8-án 9:30-tól kezdődően a Szarvasi Rendőrkapitányság jóvoltából, Petruska László rendőr százados és Jankovszky Dávid polgárőr által Bikesafe kerékpár regisztrációra került sor a Szarvasi Család- és Gyermekjóléti Központban.