SZARVASI CSALÁD- ÉS GYERMEKJÓLÉTI KÖZPONT

Cím: 5540 Szarvas, Kossuth u. 56-58.
Tel.: +36/66 312-566, +36/20 959-7464
E-mail: csaladgondozok@szarvasnet.hu,
Weboldal: www.csaladsegitoszarvas.hu

Lelki Akadémia 2023. 07. 11.

2023.07.11- én intézményünk ismét kitárta kapuit a Gőgh Edit doktornő előadására érkező vendégek előtt. Az este a kimondott szó erejéről szólt. Arról, hogy micsoda fegyvert is kaptunk mi emberek az Istentől a beszéd képességének birtoklásával. Nagyon elgondolkodtató volt annak felismerése, hogy pozitív töltetű mondataink (elismerés, dicséret, gratuláció, bíztatás, bátorítás, vigasztalás, lelkesítés, tanítás, útmutatás, tanácsadás, figyelmeztetés, erősítés/megerősítés, lélekgyógyítás, áldás) milyen erővel bírnak- átölelik, felemelik azt, aki kapja, ugyanakkor negatív megnyilvánulásaink (bántás, sértés, lekicsinylés, gúnyolódás, megalázás, hazugság, félrevezetés, becsapás, lélekgyilkosság, pletyka, átok) egész életre kiható romboló hatással lehetnek arra nézve, aki részesül belőle. Útravalóul pedig magunkkal vihettük azt a tanítást, hogy mennyire fontos az, ahogyan magunkról beszélünk és amit szeretteink felé kommunikálunk, mert a kimondott szónak teremtő ereje van- ami önbeteljesítő lehet.

Facebook
LinkedIn
Email

Olvasásra ajánljuk még

Gyereknap 2024.

A Szarvasi Család- és Gyermekjóléti Központ a korábbi évekhez hasonlóan, idén is részt vett a Szarvas városa által szervezett Gyermeknapi rendezvényen

Gyereket a magasba

A „Három királyfi, három királylány” mozgalom felkérésére, idén negyedik alkalommal, 2024. május 4-én a Szarvasi Család- és Gyermekjóléti Központ idén is megrendezte az „Emeld a gyereket a magasba” programot.

Élelmiszer gyűjtés

Intézményünk a Magyar Élelmiszerbank Egyesület jóvoltából immáron második alkalommal megrendezett tavaszi élelmiszergyűjtő akciójához csatlakozhatott a szarvasi Tesco áruházban.

Napközi Erzsébet-tábor 2. hét

Erzsébet-táborunk második hetében ismét színes és tartalmas programokkal vártuk a táborozni vágyó gyermekeket. A tábornyitó napot csapatjátékokkal és önismereti foglalkozással indítottuk, ahol a gyerekek játékos keretek között ismerkedhettek meg egymással.