SZARVASI CSALÁD- ÉS GYERMEKJÓLÉTI KÖZPONT

Cím: 5540 Szarvas, Kossuth u. 56-58.
Tel.: +36/66 312-566, +36/20 959-7464
E-mail: csaladgondozok@szarvasnet.hu,
Weboldal: www.csaladsegitoszarvas.hu

Lelki Akadémia 2023. 07. 11.

2023.07.11- én intézményünk ismét kitárta kapuit a Gőgh Edit doktornő előadására érkező vendégek előtt. Az este a kimondott szó erejéről szólt. Arról, hogy micsoda fegyvert is kaptunk mi emberek az Istentől a beszéd képességének birtoklásával. Nagyon elgondolkodtató volt annak felismerése, hogy pozitív töltetű mondataink (elismerés, dicséret, gratuláció, bíztatás, bátorítás, vigasztalás, lelkesítés, tanítás, útmutatás, tanácsadás, figyelmeztetés, erősítés/megerősítés, lélekgyógyítás, áldás) milyen erővel bírnak- átölelik, felemelik azt, aki kapja, ugyanakkor negatív megnyilvánulásaink (bántás, sértés, lekicsinylés, gúnyolódás, megalázás, hazugság, félrevezetés, becsapás, lélekgyilkosság, pletyka, átok) egész életre kiható romboló hatással lehetnek arra nézve, aki részesül belőle. Útravalóul pedig magunkkal vihettük azt a tanítást, hogy mennyire fontos az, ahogyan magunkról beszélünk és amit szeretteink felé kommunikálunk, mert a kimondott szónak teremtő ereje van- ami önbeteljesítő lehet.

Facebook
LinkedIn
Email

Olvasásra ajánljuk még

Napközi Erzsébet-tábor 2. hét

Erzsébet-táborunk második hetében ismét színes és tartalmas programokkal vártuk a táborozni vágyó gyermekeket. A tábornyitó napot csapatjátékokkal és önismereti foglalkozással indítottuk, ahol a gyerekek játékos keretek között ismerkedhettek meg egymással.

2023. július – adománybörze

A nagy meleg ellenére sok érdeklődőt fogadtunk, akik közül mindenki talált megfelelőt a ruha adományok, játékok, háztartási textilek, és használati eszközök közül.

Napközi Erzsébet-táborok 1.hét

A Szarvasi Család- és Gyermekjóléti Központ idén is sikeresen pályázott az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány által meghirdetett Napközi Erzsébet-táborok programjára, melynek keretében az intézmény 8 hetes időtartamban vállalja 20 gyermek/hét nyári felügyeletét.

Gyerekház Szakmai napunk harmadik állomása: Katymár

 A Szakmai nap első pontjaként körbejártuk az ottani Gyerekház épületét, majd a könyvtárban következett az előadások sorozata. A Gyerekház igazán gazdagon felszerelt fejlesztő játékokkal, szép, tágas csoportszoba.

Kábítószer-ellenes Világnap 2023.

A Szarvasi Család és Gyermekjóléti Központ irányelve, hogy a kábítószer elleni küzdelemben az iskolai prevenció és a család szerepe kiemelkedő fontosságú.

Túródesszert adomány

2023. június 5-én intézményünk a Magyar Élelmiszerbank Egyesület jóvoltából túródesszert adományban részesült, melyek a helyi köznevelési intézmények számára kerültek átadásra.