SZARVASI CSALÁD- ÉS GYERMEKJÓLÉTI KÖZPONT

Cím: 5540 Szarvas, Kossuth u. 56-58.
Tel.: +36/66 312-566, +36/20 959-7464
E-mail: csaladgondozok@szarvasnet.hu,
Weboldal: www.csaladsegitoszarvas.hu

Gyerekház Szakmai napunk harmadik állomása: Katymár

A szarvasi Biztos Kezdet Gyerekház munkatársai a szerb határmenti kis településre látogattak: Katymárba.

A Szakmai nap első pontjaként körbejártuk az ottani Gyerekház épületét, majd a könyvtárban következett az előadások sorozata. A Gyerekház igazán gazdagon felszerelt fejlesztő játékokkal, szép, tágas csoportszoba.

A programot Pál Endre polgármester úr köszöntője indította, aki nagy elismeréssel szólt a helyi Gyerekház munkájának fontosságáról.

A településen 20 éve működik a gyerekház, 13 éve vezeti GöcseinéVujkov Anikó. A Gyerekházvezető beszélt a településen kialakult nagyon erős partneri kapcsolatukról: óvodára való felkészítés fontos célja a Gyerekháznak, melyet a helyi óvodavezetővel való együttműködéssel valósítanak meg, eljárnak az óvodába, meglátogatni azt, hogy a gyerekek megismerjék következő szocializációs színterüket.

A védőnő minden héten megjelenik a Gyerekházban, tanácsaival segíti a szülőket, babamasszázst tart. A családsegítő munkatárs az új családokat viszi bemutatni a Gyerekházba.

Ezután Kinigopulos Márta pszichológusasszony előadását hallgathattuk meg A ráhagyó nevelés veszélyeiről. Nagyon gyakorlatias ötleteket kaptunk, Gyerekházunkban, hogyan oldjunk meg ehhez a nevelési stílushoz kapcsolódó szituációkat. A pszichológusasszony önkéntesen segíti a katymári Gyerekház munkáját, egyaránt foglalkozik a szülőkkel is külön, de a gyerekekkel is, ha szükségét érzi.

Facebook
LinkedIn
Email

Olvasásra ajánljuk még

Gyereknap 2024.

A Szarvasi Család- és Gyermekjóléti Központ a korábbi évekhez hasonlóan, idén is részt vett a Szarvas városa által szervezett Gyermeknapi rendezvényen

Gyereket a magasba

A „Három királyfi, három királylány” mozgalom felkérésére, idén negyedik alkalommal, 2024. május 4-én a Szarvasi Család- és Gyermekjóléti Központ idén is megrendezte az „Emeld a gyereket a magasba” programot.

Élelmiszer gyűjtés

Intézményünk a Magyar Élelmiszerbank Egyesület jóvoltából immáron második alkalommal megrendezett tavaszi élelmiszergyűjtő akciójához csatlakozhatott a szarvasi Tesco áruházban.

Napközi Erzsébet-tábor 2. hét

Erzsébet-táborunk második hetében ismét színes és tartalmas programokkal vártuk a táborozni vágyó gyermekeket. A tábornyitó napot csapatjátékokkal és önismereti foglalkozással indítottuk, ahol a gyerekek játékos keretek között ismerkedhettek meg egymással.