SZARVASI CSALÁD- ÉS GYERMEKJÓLÉTI KÖZPONT

Cím: 5540 Szarvas, Kossuth u. 56-58.
Tel.: +36/66 312-566, +36/20 959-7464
E-mail: csaladgondozok@szarvasnet.hu,
Weboldal: www.csaladsegitoszarvas.hu

Gyerekház Szakmai napunk harmadik állomása: Katymár

A szarvasi Biztos Kezdet Gyerekház munkatársai a szerb határmenti kis településre látogattak: Katymárba.

A Szakmai nap első pontjaként körbejártuk az ottani Gyerekház épületét, majd a könyvtárban következett az előadások sorozata. A Gyerekház igazán gazdagon felszerelt fejlesztő játékokkal, szép, tágas csoportszoba.

A programot Pál Endre polgármester úr köszöntője indította, aki nagy elismeréssel szólt a helyi Gyerekház munkájának fontosságáról.

A településen 20 éve működik a gyerekház, 13 éve vezeti GöcseinéVujkov Anikó. A Gyerekházvezető beszélt a településen kialakult nagyon erős partneri kapcsolatukról: óvodára való felkészítés fontos célja a Gyerekháznak, melyet a helyi óvodavezetővel való együttműködéssel valósítanak meg, eljárnak az óvodába, meglátogatni azt, hogy a gyerekek megismerjék következő szocializációs színterüket.

A védőnő minden héten megjelenik a Gyerekházban, tanácsaival segíti a szülőket, babamasszázst tart. A családsegítő munkatárs az új családokat viszi bemutatni a Gyerekházba.

Ezután Kinigopulos Márta pszichológusasszony előadását hallgathattuk meg A ráhagyó nevelés veszélyeiről. Nagyon gyakorlatias ötleteket kaptunk, Gyerekházunkban, hogyan oldjunk meg ehhez a nevelési stílushoz kapcsolódó szituációkat. A pszichológusasszony önkéntesen segíti a katymári Gyerekház munkáját, egyaránt foglalkozik a szülőkkel is külön, de a gyerekekkel is, ha szükségét érzi.

Facebook
LinkedIn
Email

Olvasásra ajánljuk még

Napközi Erzsébet-tábor 2. hét

Erzsébet-táborunk második hetében ismét színes és tartalmas programokkal vártuk a táborozni vágyó gyermekeket. A tábornyitó napot csapatjátékokkal és önismereti foglalkozással indítottuk, ahol a gyerekek játékos keretek között ismerkedhettek meg egymással.

2023. július – adománybörze

A nagy meleg ellenére sok érdeklődőt fogadtunk, akik közül mindenki talált megfelelőt a ruha adományok, játékok, háztartási textilek, és használati eszközök közül.

Lelki Akadémia 2023. 07. 11.

2023.07.11- én intézményünk ismét kitárta kapuit a Gőgh Edit doktornő előadására érkező vendégek előtt. Az este a kimondott szó erejéről szólt.

Napközi Erzsébet-táborok 1.hét

A Szarvasi Család- és Gyermekjóléti Központ idén is sikeresen pályázott az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány által meghirdetett Napközi Erzsébet-táborok programjára, melynek keretében az intézmény 8 hetes időtartamban vállalja 20 gyermek/hét nyári felügyeletét.

Kábítószer-ellenes Világnap 2023.

A Szarvasi Család és Gyermekjóléti Központ irányelve, hogy a kábítószer elleni küzdelemben az iskolai prevenció és a család szerepe kiemelkedő fontosságú.

Túródesszert adomány

2023. június 5-én intézményünk a Magyar Élelmiszerbank Egyesület jóvoltából túródesszert adományban részesült, melyek a helyi köznevelési intézmények számára kerültek átadásra.