SZARVASI CSALÁD- ÉS GYERMEKJÓLÉTI KÖZPONT

Cím: 5540 Szarvas, Kossuth u. 56-58.
Tel.: +36/66 312-566, +36/20 959-7464
E-mail: csaladgondozok@szarvasnet.hu,
Weboldal: www.csaladsegitoszarvas.hu

Békés megyei szakmai nap a Szarvasi Család- és Gyermekjóléti Központban

A Szarvasi Család- és Gyermekjóléti Központ 2022. november 29-én szakmai napot tartott a Békés megyei család- és gyermekjóléti központok számára.

A rendezvény 6 éves múltra tekint vissza, melyet korábban egy országos szintű pályázat keretén belül rendeztek meg a megyében működő központoknál, s intézményünk minden év novemberében látta vendégül a központok delegációit. A pályázati projekt ugyan véget ért, azonban az intézmény tapasztalva a korábbi évek szakmai találkozóinak jelentőségét, a hagyományt folytatva idén is meginvitálta a megye szociális szakemberit egy tanácskozásra.

A szakmatámogatási napot Tóth Tamásné intézményvezető asszony nyitotta meg, aki köszöntötte a megjelenteket és röviden bemutatta a Szarvasi Család- és Gyermekjóléti Központ 2022. évi tevékenységét. Őt követte Müllerné Elek Annamária, a Tanácsadó Iroda szakmai egységvezetője, aki az új, negyedeik szakmai egység felállításának miértjeit és az iroda által biztosított ellátásokat mutatta be. Az iroda felállítása a megyében egyedülállónak mondható, így mint jó gyakorlatot szerettük volna bemutatni a szakembereknek.

Az intézmény felkérésére Gál Antal, a Magyar Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatok Országos Egyesületének alelnöke egy országos szintű „Agresszív ügyfelek a segítő munkában” című kutatás eredményeit mutatta be a résztvevőknek. Az előadás során ismertette a szolgálatok és központok mindennapi tevékenysége során felmerülő kihívásokat. A Területi Szakmatámogatási Rendszer (TSZR) létrehozásáról, eddigi tevékenységeiről és jövőbeni céljairól Pál Jánosné és Oncsik János módszertani munkatársak számoltak be. A szakmafejlesztési hálózat kialakításának az volt a fő célja, hogy területi szinteken, helyben valósuljon meg a szociális alap- és szakosított ellátás, valamint a gyermekjóléti alapellátás szakmai támogatása. A hálózat módszertani munkatársai ezen felül szakmai ajánlások, útmutatók felülvizsgálatát végzik, szakmai műhelyeket szerveznek, statisztikák, kimutatások, felmérések elkészítésében közreműködnek.

A szakmai nap az aktuális szociális témákat érintő kötetlen beszélgetéssel zárult, mely során olyan kérdések merültek fel, mint a szociális törvény módosítása, a téli krízis időszak során felmerülő kihívások, a jelenlegi gazdasági válság helyzetben a rászorulók számára nyújtott adományok fontossága.

 

Facebook
LinkedIn
Email

Olvasásra ajánljuk még

BIZTOS KEZDET GYEREKHÁZ SZAKMAI NAP 2023. 05. 24. SZARVAS

A jó gyakorlatok bemutatásával bízunk abban, hogy egy adaptálható mintát tudtunk mutatni a Gyerekházak számára és érdeklődve várjuk a következő szakmai találkozót, ahol mi is bővíthetjük tudásunkat és elsajátíthatjuk más Gyerekház jó gyakorlatát.

Napközi Erzsébet táborok – 2023

Jelentkezési határidő: 2023. április 12. – A táborok nyolc héten keresztül, július 03-tól augusztus 25-ig kerülnek megrendezésre a Tulipános Közösségi Házban.

Éves Gyermekvédelmi Tanácskozás

Intézményünknél 2023. február 28-án megrendezésre került az éves gyermekvédelmi tanácskozás a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat szervezésében. A tanácskozást Dr. Melis János címzetes főjegyző úr nyitotta meg köszöntő beszédével, majd Tóth Tamásné a Szarvasi Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője mutatta be az intézmény megújult működési – szervezeti felépítését.

Nőnapra kerékpárbiztonság

Nőnap alkalmából 2023. március 8-án 9:30-tól kezdődően a Szarvasi Rendőrkapitányság jóvoltából, Petruska László rendőr százados és Jankovszky Dávid polgárőr által Bikesafe kerékpár regisztrációra került sor a Szarvasi Család- és Gyermekjóléti Központban.