SZARVASI CSALÁD- ÉS GYERMEKJÓLÉTI KÖZPONT

Cím: 5540 Szarvas, Kossuth u. 56-58.
Tel.: +36/66 312-566, +36/20 959-7464
E-mail: csaladgondozok@szarvasnet.hu,
Weboldal: www.csaladsegitoszarvas.hu

Békés megyei szakmai nap a Szarvasi Család- és Gyermekjóléti Központban

A Szarvasi Család- és Gyermekjóléti Központ 2022. november 29-én szakmai napot tartott a Békés megyei család- és gyermekjóléti központok számára.

A rendezvény 6 éves múltra tekint vissza, melyet korábban egy országos szintű pályázat keretén belül rendeztek meg a megyében működő központoknál, s intézményünk minden év novemberében látta vendégül a központok delegációit. A pályázati projekt ugyan véget ért, azonban az intézmény tapasztalva a korábbi évek szakmai találkozóinak jelentőségét, a hagyományt folytatva idén is meginvitálta a megye szociális szakemberit egy tanácskozásra.

A szakmatámogatási napot Tóth Tamásné intézményvezető asszony nyitotta meg, aki köszöntötte a megjelenteket és röviden bemutatta a Szarvasi Család- és Gyermekjóléti Központ 2022. évi tevékenységét. Őt követte Müllerné Elek Annamária, a Tanácsadó Iroda szakmai egységvezetője, aki az új, negyedeik szakmai egység felállításának miértjeit és az iroda által biztosított ellátásokat mutatta be. Az iroda felállítása a megyében egyedülállónak mondható, így mint jó gyakorlatot szerettük volna bemutatni a szakembereknek.

Az intézmény felkérésére Gál Antal, a Magyar Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatok Országos Egyesületének alelnöke egy országos szintű „Agresszív ügyfelek a segítő munkában” című kutatás eredményeit mutatta be a résztvevőknek. Az előadás során ismertette a szolgálatok és központok mindennapi tevékenysége során felmerülő kihívásokat. A Területi Szakmatámogatási Rendszer (TSZR) létrehozásáról, eddigi tevékenységeiről és jövőbeni céljairól Pál Jánosné és Oncsik János módszertani munkatársak számoltak be. A szakmafejlesztési hálózat kialakításának az volt a fő célja, hogy területi szinteken, helyben valósuljon meg a szociális alap- és szakosított ellátás, valamint a gyermekjóléti alapellátás szakmai támogatása. A hálózat módszertani munkatársai ezen felül szakmai ajánlások, útmutatók felülvizsgálatát végzik, szakmai műhelyeket szerveznek, statisztikák, kimutatások, felmérések elkészítésében közreműködnek.

A szakmai nap az aktuális szociális témákat érintő kötetlen beszélgetéssel zárult, mely során olyan kérdések merültek fel, mint a szociális törvény módosítása, a téli krízis időszak során felmerülő kihívások, a jelenlegi gazdasági válság helyzetben a rászorulók számára nyújtott adományok fontossága.

 

Facebook
LinkedIn
Email

Olvasásra ajánljuk még

Gyereknap 2024.

A Szarvasi Család- és Gyermekjóléti Központ a korábbi évekhez hasonlóan, idén is részt vett a Szarvas városa által szervezett Gyermeknapi rendezvényen

Gyereket a magasba

A „Három királyfi, három királylány” mozgalom felkérésére, idén negyedik alkalommal, 2024. május 4-én a Szarvasi Család- és Gyermekjóléti Központ idén is megrendezte az „Emeld a gyereket a magasba” programot.

Élelmiszer gyűjtés

Intézményünk a Magyar Élelmiszerbank Egyesület jóvoltából immáron második alkalommal megrendezett tavaszi élelmiszergyűjtő akciójához csatlakozhatott a szarvasi Tesco áruházban.

Napközi Erzsébet-tábor 2. hét

Erzsébet-táborunk második hetében ismét színes és tartalmas programokkal vártuk a táborozni vágyó gyermekeket. A tábornyitó napot csapatjátékokkal és önismereti foglalkozással indítottuk, ahol a gyerekek játékos keretek között ismerkedhettek meg egymással.