SZARVASI CSALÁD- ÉS GYERMEKJÓLÉTI KÖZPONT

Cím: 5540 Szarvas, Kossuth u. 56-58.
Tel.: +36/66 312-566, +36/20 959-7464
E-mail: csaladgondozok@szarvasnet.hu,
Weboldal: www.csaladsegitoszarvas.hu

Napközi Erzsébet-tábor 2. hét

2023. július 10-14.

Erzsébet-táborunk második hetében ismét színes és tartalmas programokkal vártuk a táborozni vágyó gyermekeket. A tábornyitó napot csapatjátékokkal és önismereti foglalkozással indítottuk, ahol a gyerekek játékos keretek között ismerkedhettek meg egymással. A hétfő délután a kézműveskedés jegyében telt: parafadugó és színes papír felhasználásával mókás pillangókat és százlábúkat készítettünk közösen. Szintén a táborozók művészeti nevelésére irányult a Munkácsy most kiállítás megtekintése és a péntek délelőtti mozizás. Szerda délelőtt a Mini Magyarország makettparkot látogattuk meg, ahol a gyerekek nagy örömére elidőztünk az árnyas játszótéren is. Csütörtök délután lelkes kis csapatunkkal útra keltünk a Honvédelmi Sportközpontba, ahol többen elsőként próbálhatták ki a lövészet és íjászat sportágat. Táborzáró napunkon Ki mit tud versenyt rendeztünk, amely során a bátor résztvevők tehetséges oldalukat mutathatták be a közönségnek. Láthattunk kerékpáros bemutatót, ötletes rajzokat, kiváló lövészeredményt, a gyerekek által ültetett és nevelgetett különleges növényeket, ügyes tánckoreográfiát és meghallgathattunk egy gyönyörűen előadott szlovák népdalt is. Kalandos hét áll mögöttünk teli igazi nyári élményekkel, jövőre is sok szeretettel várjuk a gyermekeket!

Facebook
LinkedIn
Email

Olvasásra ajánljuk még

2023. július – adománybörze

A nagy meleg ellenére sok érdeklődőt fogadtunk, akik közül mindenki talált megfelelőt a ruha adományok, játékok, háztartási textilek, és használati eszközök közül.

Lelki Akadémia 2023. 07. 11.

2023.07.11- én intézményünk ismét kitárta kapuit a Gőgh Edit doktornő előadására érkező vendégek előtt. Az este a kimondott szó erejéről szólt.

Napközi Erzsébet-táborok 1.hét

A Szarvasi Család- és Gyermekjóléti Központ idén is sikeresen pályázott az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány által meghirdetett Napközi Erzsébet-táborok programjára, melynek keretében az intézmény 8 hetes időtartamban vállalja 20 gyermek/hét nyári felügyeletét.

Gyerekház Szakmai napunk harmadik állomása: Katymár

 A Szakmai nap első pontjaként körbejártuk az ottani Gyerekház épületét, majd a könyvtárban következett az előadások sorozata. A Gyerekház igazán gazdagon felszerelt fejlesztő játékokkal, szép, tágas csoportszoba.

Kábítószer-ellenes Világnap 2023.

A Szarvasi Család és Gyermekjóléti Központ irányelve, hogy a kábítószer elleni küzdelemben az iskolai prevenció és a család szerepe kiemelkedő fontosságú.

Túródesszert adomány

2023. június 5-én intézményünk a Magyar Élelmiszerbank Egyesület jóvoltából túródesszert adományban részesült, melyek a helyi köznevelési intézmények számára kerültek átadásra.