SZARVASI CSALÁD- ÉS GYERMEKJÓLÉTI KÖZPONT

Cím: 5540 Szarvas, Kossuth u. 56-58.
Tel.: +36/66 312-566, +36/20 959-7464
E-mail: csaladgondozok@szarvasnet.hu,
Weboldal: www.csaladsegitoszarvas.hu

BIZTOS KEZDET GYEREKHÁZ SZAKMAI NAP 2023. 05. 24. SZARVAS

  1. május 24-én a Szarvasi Család- és Gyermekjóléti Központ házigazdaként nyújtott helyszínt a Biztos Kezdet Gyerekházak Szakmai Napjának.

Labáth Ferencné a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság mentor asszonya köszöntötte a meghívott Biztos Kezdet Gyerekházak vezetőit, munkatársait, valamint a megjelent szakembereket.

Ezt követően Tóth Tamásné intézményvezető asszony bemutatta az intézmény szervezeti felépítését és a Biztos Kezdet Gyerekház, mint önálló szakmai egység elhelyezkedését és kulcsszerepét a struktúrában.

dr. Hegedűsné Demeter Zsuzsanna intézményvezető helyettes előadásában a Gyerekházunkban folyó komplex szolgáltatás elemeit bontotta ki részletesen és azt az innovációt, amely a rendszerszerű, intézményi struktúrában jelenlévő szolgáltatások biztosításából és integrált formában történű működtetés előnyeiből fakad.

Szarvas Város Önkormányzatát, mint intézményünk fenntartóját, Boross Árpád Bence intézményfelügyeleti igazgató úr képviselte, aki hitelesen, elsőkézből tudott beszámolni arról a példaértékű együttműködésről, mely mind az intézmény, mind a Gyerekház esetében hozzájárul a sikeres működéshez, a biztos és stabil költségvetéshez és az eredményes szakmai fejlődéshez.

Vendégeink ebéd előtt bejárták az épületet és betekintést kaptak az intézmény valamennyi szakmai egységének munkájába, s végezetül Gyalog Anett, gyerekház vezető asszony beinvitálva a résztvevőket a Gyerekház helyiségébe, ahol szemléltette a felszereltséget, beszámolt a mindennapi munkáról, szakmai áttekintést adott a tevékenységekről.

A jó gyakorlatok bemutatásával bízunk abban, hogy egy adaptálható mintát tudtunk mutatni a Gyerekházak számára és érdeklődve várjuk a következő szakmai találkozót, ahol mi is bővíthetjük tudásunkat és elsajátíthatjuk más Gyerekház jó gyakorlatát.

A napot a Tessedik Sámuel Múzeumban zártuk, ahol Szarka József régész úr rendkívül izgalmas és élményszerű tárlatvezetésével bemutatta vendégeinknek városunk történetét a régészeti leleteken és néprajzi emlékeken keresztül.

Facebook
LinkedIn
Email

Olvasásra ajánljuk még

Napközi Erzsébet-tábor 2. hét

Erzsébet-táborunk második hetében ismét színes és tartalmas programokkal vártuk a táborozni vágyó gyermekeket. A tábornyitó napot csapatjátékokkal és önismereti foglalkozással indítottuk, ahol a gyerekek játékos keretek között ismerkedhettek meg egymással.

2023. július – adománybörze

A nagy meleg ellenére sok érdeklődőt fogadtunk, akik közül mindenki talált megfelelőt a ruha adományok, játékok, háztartási textilek, és használati eszközök közül.

Lelki Akadémia 2023. 07. 11.

2023.07.11- én intézményünk ismét kitárta kapuit a Gőgh Edit doktornő előadására érkező vendégek előtt. Az este a kimondott szó erejéről szólt.

Napközi Erzsébet-táborok 1.hét

A Szarvasi Család- és Gyermekjóléti Központ idén is sikeresen pályázott az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány által meghirdetett Napközi Erzsébet-táborok programjára, melynek keretében az intézmény 8 hetes időtartamban vállalja 20 gyermek/hét nyári felügyeletét.

Gyerekház Szakmai napunk harmadik állomása: Katymár

 A Szakmai nap első pontjaként körbejártuk az ottani Gyerekház épületét, majd a könyvtárban következett az előadások sorozata. A Gyerekház igazán gazdagon felszerelt fejlesztő játékokkal, szép, tágas csoportszoba.

Kábítószer-ellenes Világnap 2023.

A Szarvasi Család és Gyermekjóléti Központ irányelve, hogy a kábítószer elleni küzdelemben az iskolai prevenció és a család szerepe kiemelkedő fontosságú.