SZARVASI CSALÁD- ÉS GYERMEKJÓLÉTI KÖZPONT

Cím: 5540 Szarvas, Kossuth u. 56-58.
Tel.: +36/66 312-566, +36/20 959-7464
E-mail: csaladgondozok@szarvasnet.hu,
Weboldal: www.csaladsegitoszarvas.hu

BIZTOS KEZDET GYEREKHÁZ SZAKMAI NAP 2023. 05. 24. SZARVAS

  1. május 24-én a Szarvasi Család- és Gyermekjóléti Központ házigazdaként nyújtott helyszínt a Biztos Kezdet Gyerekházak Szakmai Napjának.

Labáth Ferencné a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság mentor asszonya köszöntötte a meghívott Biztos Kezdet Gyerekházak vezetőit, munkatársait, valamint a megjelent szakembereket.

Ezt követően Tóth Tamásné intézményvezető asszony bemutatta az intézmény szervezeti felépítését és a Biztos Kezdet Gyerekház, mint önálló szakmai egység elhelyezkedését és kulcsszerepét a struktúrában.

dr. Hegedűsné Demeter Zsuzsanna intézményvezető helyettes előadásában a Gyerekházunkban folyó komplex szolgáltatás elemeit bontotta ki részletesen és azt az innovációt, amely a rendszerszerű, intézményi struktúrában jelenlévő szolgáltatások biztosításából és integrált formában történű működtetés előnyeiből fakad.

Szarvas Város Önkormányzatát, mint intézményünk fenntartóját, Boross Árpád Bence intézményfelügyeleti igazgató úr képviselte, aki hitelesen, elsőkézből tudott beszámolni arról a példaértékű együttműködésről, mely mind az intézmény, mind a Gyerekház esetében hozzájárul a sikeres működéshez, a biztos és stabil költségvetéshez és az eredményes szakmai fejlődéshez.

Vendégeink ebéd előtt bejárták az épületet és betekintést kaptak az intézmény valamennyi szakmai egységének munkájába, s végezetül Gyalog Anett, gyerekház vezető asszony beinvitálva a résztvevőket a Gyerekház helyiségébe, ahol szemléltette a felszereltséget, beszámolt a mindennapi munkáról, szakmai áttekintést adott a tevékenységekről.

A jó gyakorlatok bemutatásával bízunk abban, hogy egy adaptálható mintát tudtunk mutatni a Gyerekházak számára és érdeklődve várjuk a következő szakmai találkozót, ahol mi is bővíthetjük tudásunkat és elsajátíthatjuk más Gyerekház jó gyakorlatát.

A napot a Tessedik Sámuel Múzeumban zártuk, ahol Szarka József régész úr rendkívül izgalmas és élményszerű tárlatvezetésével bemutatta vendégeinknek városunk történetét a régészeti leleteken és néprajzi emlékeken keresztül.

Facebook
LinkedIn
Email

Olvasásra ajánljuk még

Napközi Erzsébet táborok – 2023

Jelentkezési határidő: 2023. április 12. – A táborok nyolc héten keresztül, július 03-tól augusztus 25-ig kerülnek megrendezésre a Tulipános Közösségi Házban.

Éves Gyermekvédelmi Tanácskozás

Intézményünknél 2023. február 28-án megrendezésre került az éves gyermekvédelmi tanácskozás a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat szervezésében. A tanácskozást Dr. Melis János címzetes főjegyző úr nyitotta meg köszöntő beszédével, majd Tóth Tamásné a Szarvasi Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője mutatta be az intézmény megújult működési – szervezeti felépítését.

Nőnapra kerékpárbiztonság

Nőnap alkalmából 2023. március 8-án 9:30-tól kezdődően a Szarvasi Rendőrkapitányság jóvoltából, Petruska László rendőr százados és Jankovszky Dávid polgárőr által Bikesafe kerékpár regisztrációra került sor a Szarvasi Család- és Gyermekjóléti Központban.

Adománybörze 2023. 02. 07.

2023. február 7-én a fagyos téli idő ellenére szép számú érdeklődő jelent meg a Szarvasi Család- és Gyermekjóléti Központ Család- és Gyermekjóléti Szolgálata által rendezett adománybörzén.