SZARVASI CSALÁD- ÉS GYERMEKJÓLÉTI KÖZPONT

Cím: 5540 Szarvas, Kossuth u. 56-58.
Tel.: +36/66 312-566, +36/20 959-7464
E-mail: csaladgondozok@szarvasnet.hu,
Weboldal: www.csaladsegitoszarvas.hu

2023. 03. 29. – Kötelező szakmaközi értekezletek

A Szarvasi Család- és Gyermekjóléti Központ Család- és Gyermekjóléti Szolgálata 2023. március 29-én, valamint 2023. május 3-án tartotta meg kötelező szakmaközi értekezleteit.

Első alkalommal a Fő téri Általános Iskola mutatkozott be Rejtő Csaba intézményvezető által, második alkalommal pedig a Benka Gyula Evangélikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola színes bemutatkozását láthattuk Csernusné Samu Edit nevelési igazgató-helyettes tolmácsolásában. A rendkívül érdekes előadások során mélyebb betekintést nyerhettünk az oktatási intézmények napi életébe, tevékenységeikbe, majd az előadások végén interaktív műhelymunka keretein belül a résztvevők kérdéseket tehettek fel az előadók felé, továbbá kötetlen beszélgetések folyamán megbeszélhették a gyermekvédelemmel kapcsolatos aktualitásokat a szakemberek.

Terveink szerint, a jó gyakorlat folytatásaként harmadik alkalommal a Szlovák Általános Iskola, Óvoda és Kollégiumot ismerhetjük meg a soron következő szakmaközi értekezlet során.

Facebook
LinkedIn
Email

Olvasásra ajánljuk még

Napközi Erzsébet-tábor 2. hét

Erzsébet-táborunk második hetében ismét színes és tartalmas programokkal vártuk a táborozni vágyó gyermekeket. A tábornyitó napot csapatjátékokkal és önismereti foglalkozással indítottuk, ahol a gyerekek játékos keretek között ismerkedhettek meg egymással.

2023. július – adománybörze

A nagy meleg ellenére sok érdeklődőt fogadtunk, akik közül mindenki talált megfelelőt a ruha adományok, játékok, háztartási textilek, és használati eszközök közül.

Lelki Akadémia 2023. 07. 11.

2023.07.11- én intézményünk ismét kitárta kapuit a Gőgh Edit doktornő előadására érkező vendégek előtt. Az este a kimondott szó erejéről szólt.

Napközi Erzsébet-táborok 1.hét

A Szarvasi Család- és Gyermekjóléti Központ idén is sikeresen pályázott az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány által meghirdetett Napközi Erzsébet-táborok programjára, melynek keretében az intézmény 8 hetes időtartamban vállalja 20 gyermek/hét nyári felügyeletét.

Gyerekház Szakmai napunk harmadik állomása: Katymár

 A Szakmai nap első pontjaként körbejártuk az ottani Gyerekház épületét, majd a könyvtárban következett az előadások sorozata. A Gyerekház igazán gazdagon felszerelt fejlesztő játékokkal, szép, tágas csoportszoba.

Kábítószer-ellenes Világnap 2023.

A Szarvasi Család és Gyermekjóléti Központ irányelve, hogy a kábítószer elleni küzdelemben az iskolai prevenció és a család szerepe kiemelkedő fontosságú.